Praūžė trečiasis Drakonų valčių festivalis

Rugpjūčio 5-ąją prie Vėjinės tvenkinio trečią kartą vyko „Drakonų valčių festivalis“, kuris į Kražius atvykti pakvietė dar gausesnį būrį dalyvių bei žiūrovų nei praėjusiais metais. „Drakonų valčių festivalis“ – tai komandinio irklavimo renginys, skatinantis aktyvumą, dovanojantis geriausias emocijas, patirtį ir žinias, suburiantis komandas bendram tikslui – gerai praleisti laiką ir, žinoma, laimėti!
Šiemet festivalyje dalyvavo 12 mažųjų komandų, iš kurių 8 komandos varžėsi dėl prizinių vietų: Kolainių kaimo bendruomenės komanda „KOLAINIAI“ (vadovė – Vaida Linikienė), Kelmės rajono socialdemokratų komanda „BIČIULIAI“ (vadovė – Eigilė Baršytė), Kražių bendruomenės komanda „KRAŽIAI“ (vadovas – Deividas Gargasas), Liekių ir Brazdeikių šeimų komanda „NESIVYK, JEI GALI“ (vadovė – Rasa Rimidytė-Liekienė), komanda VšĮ „ŽADOS JOTIS“ (vadovė – Aida Šileikaitė), Kelmės rajono Raudgirio medžiotojų būrelio komanda „RAUDGIRIO MB“ (vadovas – Tadas Andrijauskas), Kelmės rajono ukrainiečių komanda „UKRAINOS VAIKAI“ (vadovas – Martynas Baranauskas) ir Karklėnų bendruomenės komanda „KARKLĖNAI“ (vadovė – Viktorija Milašiūtė).
4 komandos festivalyje dalyvavo svečių teisėmis. Komandos YLGAS, TURBO (Šiauliai) – jau 4 metus gyvuojančios komandos, kurių dalyviai irkluoja savo malonumui, nepraleidžia nei vieno irklavimo renginio. Komandų vadovas – Saulius Klimišauskas. Komandos SLIBINAS 1, SLIBINAS 2 atvyko iš Kauno. Šios komandos susikūrė būtent Drakonų valčių festivaliui, pirmą kartą plaukė mažosiomis valtimis. Komandų kapitonas norėjo išlikti inkognito ir palikti intrigą, tad draugiškai pasivadino Slibinu. Paklausus, kodėl slibinas, atsakė, kad tai lietuviška atitiktis drakonui.
Svečių komandos pakvietė kitas komandas sujungti jėgas ir renginio žiūrovams parodyti gražias parodomąsias didžiųjų valčių lenktynes, tačiau subjurus orui didžiosiomis valtimis plaukė tik dvi jungtinės komandos „Ilgi Kolainiai“ (svečių komanda „Ylgas“ ir Kolainių kaimo bendruomenės komanda „Kolainiai“) bei „Raudgirio Bičiuliai“ (komandos „Raudgirio MB“ ir Kelmės socialdemokratų komanda „Bičiuliai“).
Parodomųjų plaukimų metų netrūko gerų emocijų ir draugiško varžymosi, galiausiai nugalėjo draugystė bei bendrystė!
Po gražių Kražių seniūno Rolando Karčiausko ir Lietuvos drakonų valčių federacijos atstovo Sauliaus Štarolio kalbų, mažųjų komandų kapitonams ištraukus burtus, buvo skelbiamas atkrentamojo plaukimo startas, kurio metu paaiškėjo finalininkai. Dėl 3–4 vietų varžėsi Liekių ir Brazdeikių šeimų komanda „NESIVYK, JEI GALI“ su Kražių bendruomenės komanda „KRAŽIAI“. Dėl 1–2 vietų kovojo Kelmės rajono Raudgirio medžiotojų būrelio komanda „RAUDGIRIO MB“ su Kolainių kaimo bendruomenės komanda „KOLAINIAI“.
Prizininkų lentelė išsidėliojo taip: Kelmės rajono Raudgirio medžiotojų būrelio komanda „RAUDGIRIO MB“, Kolainių kaimo bendruomenės komanda „KOLAINIAI“, Liekių ir Brazdeikių šeimų komanda „NESIVYK, JEI GALI“ bei Kražių bendruomenės komanda „KRAŽIAI“.
Svečių komandos kapitonas S. Klimišauskas atsisakė varžytis dėl prizinių vietų ir finaliniams plaukimams į valtis sodino „YLGAS/TURBO“ komandos vaikus (valtyje kartu su jais plaukė keli svečiai iš „Ukrainos vaikų“ komandos) varžytis su Kelmės rajono ukrainiečių komanda „UKRAINOS VAIKAI“, taip norėdami išreikšti palaikymą karo kamuojamai Ukrainai. Nugalėjai buvo „YLGAS/TURBO“ vaikų komanda.
Festivalio metu netrūko pramogų, geros nuotaikos ir nesuvaidinto azarto. Renginio dalyviams gražiausias dainas dovanojo Kelmės rajono ukrainiečių komandos „UKRAINOS VAIKAI“ nariai, Kelmės kultūros centro Liolių skyriaus estradinė grupė „DARS“ (vad. S. Jankeliūnas). Visos renginyje dalyvavusios komandos laisvu laiku tarp plaukimų pristatė savo komandas, ateities planus ir troškimus. Renginį vedė Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro darbuotojos Renata ir Simona.
Dėkojame visiems festivalio dalyviams, žiūrovams ir rėmėjams už nuostabų laiką, geras nuotaikas, draugiškumą, skardų juoką, palaikymą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *