Padėkos raštas ir premija rajono policijos pareigūnei

Kelmės rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkė Danutė Jakubkienė sulaukė Vidaus reikalų viceministro Vitalijaus Dmitrijevo kvietimo liepos 26 dieną atvykti į Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijoje vyksiantį NUSIKALTIMŲ IR KITŲ TEISĖS PAŽEIDIMŲ PREVENCIJOS PROJEKTŲ IR BENDRUOMENIŲ INICIATYVŲ GEROSIOS PRAKTIKOS KONKURSO baigiamąjį renginį. Čia jai bus įteiktas padėkos raštas ir 800 eurų premija už konkursui pateiktą projektą „Būk Saugus Kelmės rajone“.

Didžiulę patirtį, rengiant prevencinius projektus, turinti ilgą laiką Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariate bendruomenės pareigūnų grupei vadovavusi Danutė Jakubkienė šios veiklos neužmiršo, nors dabartinės pareigos jos ir neįpareigoja to daryti.

Šis konkursas nebuvo skirtas būsimo projekto finansavimui gauti. Tai buvo vykdytų arba tebevykdomų (gerosios praktikos) projektų ir bendruomenių iniciatyvų įvertinimo konkursas. Jam teikiami projektai buvo dviem temomis. Viena -„Patyčių tarp nepilnamečių (internete ir (ar) realiame gyvenime) prevencija“, kita – „COVID-19: vaikų seksualinio išnaudojimo internete prevencija“.

Pagal pirmąją temą turėjo būti pateikti projektai, kurių prevencinėmis veiklomis siekiama mažinti patyčių mastą mokyklose, kitose vaikų susitikimų ir bendravimo vietose ir internetinėje erdvėje, keisti požiūrį į patyčias, šviesti vaikus apie galimas patyčių (elektroninių ir realiame gyvenime) formas, tinkamą bendravimą ir saugų elgesį elektroninėje erdvėje.

Antroji tema apėmė projektus, kurių prevencinėmis veiklomis siekiama užkirsti kelią vaikų seksualiniam išnaudojimui internete, didinti vaikų ir suaugusiųjų informavimą apie atsakingą elgesį internete, stiprinti kontrolės (aptikimo) priemones ir pan.

Būtent seksualinio pobūdžio nusikalstamų veikų prevencijai ir buvo skirtas Danutės Jakubkienės parengtas projektas, apėmęs bendruomenės lygio priemones bei bendradarbiavimą.

Kelmiškiams.lt inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *