Egzaminų rezultatai: 4 abiturientai gavo šimtą balų

Vakar Nacionalinė švietimo agentūra paskelbė pirmuosius valstybinių brandos egzaminų rezultatus. Kol kas rajone 4 mokiniai gavo aukščiausius – 100 balų įvertinimus. Saulė Jankeliūnaitė ir Gabija Norvaišaitė iš Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos ir Eigilė Baršytė iš Kražių Žygimanto Liauksmino gimnazijos gavo aukščiausią lietuvių kalbos egzamino įvertinimą – šimtą balų. 100 balų įvertinimą biologijos egzamine gavo ir Kelmės gimnazijos abiturientė Ieva Jasėnaitė. Lietuvių kalbos valstybinio egzamino rajone neišlaikė 7 iš 111 jį laikiusiųjų. Šie mokiniai ir dar 8 neišlaikę mokyklinio lietuvių kalbos egzamino jį galės perlaikyti rytoj rengiamame mokykliniame lietuvių kalbos egzamine.

Šiemet geriau sekėsi ir valstybinis matematikos egzaminas, nors jo rajone neišlaikė beveik ketvirtadalis (23 iš 100 arba 23 proc.) laikiusiųjų, o aukštesnįjį pasiekimų lygį (86-99 balai) atitinkanti įvertinimą gavo tik vienas mokinys iš Tytuvėnų gimnazijos. Sunkiausiai matematikos egzaminas sekėsi Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos mokiniams ir čia jį laikiusiems eksternams – neišlaikė 14 iš 51 laikiusiųjų. Matematikos egzamino neišlaikė 3 iš 15 jį laikiusiųjų Tytuvėnų gimnazijos mokinių, egzamino neįveikė du (iš 9) Užvenčio Šatrijos Raganos abiturientai, nepasisekė ir vienam iš penkių Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio gimnazijos mokiniui. Kelmės profesinio rengimo centre matematikos egzamino neišlaikė nei vienas iš trijų jį laikiusiųjų.

Visi rajono abiturientai išlaikė biologijos ir geografijos egzaminus. Kitų valstybinių brandos egzaminų rezultatai, greičiausiai, bus skelbiami ketvirtadienį. Norint gauti brandos atestatą reikia būti išlaikius du brandos egzaminus.

Kelmiškiams.lt inf., Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *