Direktorius prašo savininką nurodyti pastabas (Papildyta direktoriaus komentaru)

Praėjusią savaitę savivaldybės Taryba nepatvirtino dviejų savivaldybės valdomų įmonių direktorių pateiktų strateginių veiklos planų. Rajono politikų neįtikino juos pristačiusių vadovų dokumentai ir atsakymai į klausimus. Dar labiau nustebo rajono Tarybos nariai, kai tą pačią posėdžio dieną Tarybos turto valdymo ir komunalinio ūkio komitetas bei administracija sulaukė UAB „Kelmės vietinis ūkis“ direktoriaus Dainiaus Popovo rašto dėl informacijos pateikimo.

Savivaldybės valdomos įmonės vadovo rašte prašoma pateikti pastabas, nurodant strateginio veiklos plano dalis, kurios, Tarybos narių manymu, neatitinka strateginio plano rengimo taisyklių ir savivaldybės keliamų tikslų.

„Kelmiškiams.lt“ kalbinti tarybos nariai neslėpė nuostabos, kad įmonės direktorius prašo savininko (Tarybos) pasiaiškinti. Rajono taryba – vienintelis bendrovės, kuriai vadovauja D. Popovas, akcininkas.

– Žinoma, visi turi teisę rašyti ir klausti, tačiau keista, kai to prašo vadovas savo akcininkų, – sakė savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jokubauskas.

„Kelmiškiams.lt“ žiniomis savivaldybės administracija ir komitetas kol kas UAB „Kelmės vietinis ūkis“ nepateikė atsakymo su prašomomis nurodyti pastabomis.

„Kelmiškiams.lt“ išsiuntė laišką ir UAB „Kelmės vietinis ūkis“ vadovui.

Papildyta UAB „Kelmės vietinis ūkis“ 2022 02 06 gautu direktoriaus komentaru

„UAB Kelmės vietinis ūkis 2023-01-26 kreipėsi į Jūsų nurodytus subjektus, prašydamas pateikti pastabas nurodant bendrovės strateginio plano dalis, kurios neatitinką strateginio plano taisyklių ar Savivaldybės keliamų tikslų. Kadangi Bendrame Kaimo reikalų ir verslo ir Savivaldybės turto valdymo ir komunalinio ūkio komitetų posėdžio dalyviai (VGI-2) jokių tiesioginių pastabų nepateikė ir strateginiam planui buvo pritarta. Savivaldybės administracija pastabų taip pat nepateikė.

Savivaldybės Tarybos posėdyje, dalis klausimų buvo pateikti nesusiję su Strateginiu planu ir pastabos buvo daugiau diskusinio pobūdžio, todėl ir buvo parašyta pateikti pastabas, kad būtu galima tinkamai atlikti bendrovės strateginio plano pataisymus ar papildymus.“

Nerijus Šarauskas, „Kelmiškiams.lt“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *