Išrinktas savivaldybės meras: „Koaliciją tikimės suburti kitą savaitę“

Sekmadienį tiesioginiuose mero rinkimuose išrinktas partijos „Laisvė ir teisingumas“ iškeltas kandidatas Ildefonsas Petkevičius „Kelmiškiams.lt“ sakė apie koalicijos sudėtį spręs ne jis, o 50 kandidatais į rajono Tarybos narius buvusių žmonių.

– Prašysiu sąrašo kandidatų nuomonės šiuo klausimu. Jie raštu pateiks savo nuomonę. Pagal gautus atsakymus ir bandysime formuoti valdančiąją daugumą, – sekmadienio vakarą sakė Ildefonsas Petkevičius.

Pasak dabartinio ir ateinančios kadencijos mero, galimi du koalicijos variantai – su dabartiniais koalicijos partneriais socialdemokratais arba 1-2 vietas Taryboje gavusiais kitų politinių jėgų atstovais.

– Galiu tik pasakyti, kad ultimatumų ir reikalavimų netekinsime. Esu atviras kalbėtis su visais. Norinčių jau buvo, tačiau tik pasikalbėjome. Jokių sprendimų nebuvo priimta, – „Kelmiškiams.lt“ rinkimų antrojo turo vakarą sakė I. Petkevičius.

Išrinktas meras sakė nesąs tikras dėl vicemero kandidatūros, tačiau administracijos direktorių tikino siūlysiantis pats ir tai nebūtinai būsiantis partijos narys ar buvęs kandidatas į Rajono tarybos narius.

– Kadangi daug funkcijų su administracijos direktoriumi yra susieta, labai svarbu, kad administracijos direktorius būtų pasitikėjimą turintis asmuo. Nebūtinai tai turi būti kandidatas į Tarybos narius arba jau išrinktas Tarybos narys, – sakė I.Petkevičius.

„Kelmiškiams.lt“ inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *