Kol meras ilsisi Tenerifėje, formuojama nauja koalicija

Praėjusį sekmadienį atostogas Kanarų salyne pradėjęs savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius patyrė nemenką šoką, sužinojęs, kad jam nebūnant rajone pradėta formuoti nauja valdančioji dauguma. Iki šiol neformaliai buvo sutarta, kad valdančiąją daugumą sudarys 10 mandatų praėjusiuose rinkimuose laimėjusi partija „Laisvė ir teisingumas” bei rajono liberalai ir konservatoriai, kurie naujojoje taryboje turi po du mandatus.

Kaip bebūtų keista, bet rinkimuose 6 mandatus iškovojusių socialdemokratų partijos atstovams pavyko įtikinti 10 mandatų Taryboje turinčius Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio kuruojamos partijos atstovus atsisakyti liberalų ir konservatorių sąjungos. Euforija būti valdančiojoje daugumoje tryškę liberalai ir konservatoriai lieka vietos politikos užribyje, o 23 metus rajoną valdę socialdemokratai toliau lieka valdžioje.

Aiškėja, kad Savivaldybės administracijos direktoriumi toliau dirbs Stasys Jokubauskas, o vicemero postą vietoje anksčiau skelbto Kęstučio Biliaus užims Diana Razminienė. Pasak partijos „Laisvė ir teisingumas” atstovų išrinktoje Taryboje, ponia Diana labiau geba bendrauti su senjorais, nes vien jos pasisveikinimas „Sveikučiai“ gali pritraukti senstančio rajono bendruomenę arčiau valdžios.

Vieno iš pagrindinių komitetų – Biudžeto ir investicijų – vadovu siūlomas Vytautas Barkauskas. Pasak šaltinių partijoje, vyras puikiai susitvarko su gyvulių ūkiu, susitvarkys ir su biudžetu bei finansais, o aukštojo mokslo diplomas čia tikrai nesvarbus.

Švietimo, kultūros ir viešosios tvarkos komitetui siūloma socialdemokratų gretose esanti Irena Janušienė. Pasak koalicijos partnerių, I. Janušienė galėtų ne tik vadovauti komitetui, bet ir savanoriškai mokyti matematikos rajono mokinius, kuriems šis mokslas nelabai yra įkandamas.

Kitų komitetų pirmininkų valdančioji dauguma neįvardija, tačiau iki balandžio 20-osios dar yra laiko, o šiandien – tik balandžio 1-oji – Tarptautinė melagių ir juokų diena!

„Kelmiškiams.lt“ inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *