Naudvario gyventojai naktimis lieka be vandens

Kovo mėnesį Kelmės rajono gyventojai pastebėjo išaugusias šalto vandens ir nuotekų tvarkymo sąskaitas. UAB „Kelmės vanduo“ pabrangusią paslaugą sieja išskirtinai tik dėl itin išaugusių energetinių išteklių kainų. Kol dalis gyventojų stebisi gerokai padidėjusiomis sąskaitomis, „Kelmiškiams.lt“ parašęs Naudvario kaimo gyventojas Mindaugas M. nerimauja dėl kitos jau ilgą laiką su UAB „Kelmės vanduo“ neišsprendžiamos problemos.

– Į Uosių gatvę atsikraustėme gyventi prieš beveik trejus metus – 2020 metų pavasarį. Vandenį įsivedėme savo jėgomis iš Putinų gatvės. Nutiesėme kokių 200 metrų trasą. Gerai nepamenu, bet 2021 metų vasara pastebėjau, kad naktimis, dažniausiai darbo dienomis, nuo 2 valandos iki 5 valandos labai krenta vandens slėgis trasoje. Pas mane įprastai būna 3,5 atmosferos, tai min4tomis valandomis lieka 1 atmosfera, o vanduo iš krano bėga tada kaip ,,smurgas iš nosies“, o tai sukelia nepatogumų grįžus namo vėlai ir norint nusiprausti, – situaciją aiškino naudvariškis.

Vyro šeima taip pat sako negalinti nakčiai įjungti skalbimo mašinos, kai elektros energija yra pigesnė, nes skalbyklė tiesiog sustoja, neužtenka slėgio.

Mindaugas teigia ne kartą skambinęs į UAB „Kelmės vanduo“ avarinę tarnybą, tačiau realios pagalbos nesulaukęs, vėliau bandė susisiekti su bendrovės inžinieriumi, rašė laiškus bendrovės direktoriui.

– Matyt, pagalvoję, kad man vaidenasi arba aš kabinėjuosi be reikalo, pernai pavasarį pas mus ant įvado pastatė kažkokį prietaisą slėgiui matuoti ir po kelių mėnesių įsitikino, kad naktimis tarp 2 ir 5 valandos slėgis tikrai sumažėja. Su tokiu faktu sutiko ir inžinierius, tačiau į mano klausimą, kada problema bus išspręsta, jis atsakydavo – „žiūrėsim“. Iš buvusių ir esamų darbuotojų girdėjau, kad bendrovė turi didelius vandens nuotėkius pro šalį. Mano nuomone, taip yra, nes galimai daug kas yra įsirengę visokių nelegalių kraniukų, bet bendrovė to nemato.

„Kelmiškiams.lt“ susisiekus su UAB „Kelmės vanduo“, bendrovės direktoriaus pavaduotojas Vilmantas Kizis sakė problemą žinąs ir ji yra sprendžiama.

– Gyventojo problema žinoma ir yra sprendžiama. Bendrovė, siekdama išspręsti gyventojo skundą dėl vandens slėgio kritimo, sumontavo nuotolinį slėgio matuoklį, kuris fiksuoja vandens slėgio pokyčius. Nustačius slėgio pokyčius ir jų kritimo intervalą, buvo atlikti aplinkinių abonentų patikrinimai, tačiau jokių neteisėtų prisijungimų prie vandens trasos nebuvo užfiksuota. Kiti abonentai nusiskundimų dėl vandens slėgio neturėjo, – aiškino vandenį tiekiančios bendrovės atstovas.

Pasak V. Kizio, prevenciškai patikrinta vandens trasa, atlikti trasos atnaujinimo darbai. Atlikus šiuos darbus vandens tiekimo slėgio kritimo neužfiksuota.

– Ar problema sprendžiama, ar tik ją ruošiamasi spręsti, manęs niekas neinformavo. Pavargau nuo beviltiškų pokalbių. Jiems atrodo, kad aš noriu konfliktuoti, tačiau patiriu daug nepatogumų, nes negalime pasinaudoti paslauga. Geriau pakelti kainą sąžiningiems vartotojams ir taip sumažinti nuostolius, – apmaudo neslėpė Naudvario kaimo gyventojas Mindaugas.

Kol naudvariškis piktinasi dėl negaunamos pilnavertės paslaugos, UAB „Kelmės vanduo“ darbuotojai toliau stebi vandens slėgį ir teigia imsiąsi visų reikalingų veiksmų bei priemonių, jei bus pastebėtas sumažėjęs vandens tiekimo slėgis.

Nerijus Šarauskas „Kelmiškiams.lt“, asociatyvi Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *