Verslininkai pasijuto ignoruojami

Nors jau praėjo savaitė po Metų sportininkų apdovanojimo renginio, tačiau „Kelmiškiams.lt“ sulaukė poros rajono smulkaus verslo atstovų (red. – pavardės žinomos) klausimų apie sportininkams įteiktas dovanas. Verslininkams neaišku, kodėl šių apdovanojimų nominamtams buvo įteiktos ne vietos verslo subjektų gaminamos prekės arba teikiamos paslaugos.

– Nenoriu būti įkyrus, tačiau keista. Valdžia visą laiką kalba apie rajono verslo palaikymą, o sportininkams apdovanoti pasirenka ne mūsų rajono verslininkus, o šiauliečius. Nesakau, kad reikėjo mano paslaugas rinktis (red. – atliekami statybos darbai), tačiau rajone yra daug įvairių įmonių, kurių produkcija ar paslaugos gali būti ne ką prastesnėmis dovanomis, o tuo pačiu ir vietos verslo palaikymas, – telefonu sakė rajono verslininkas.

Apie vieno Šiauliuose esančio prekybos centro dovanų čekius geriausiems sportininkams patvirtino ir Kelmės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Saulius Michailovas.

Pasak sporto sritį savivaldybės administracijoje kuruojančio specialisto, vieno Šiauliuose esančio prekybos centro dovanų čekiai buvo teikiami, kad apdovanotieji galėtų įsigyti sporto prekių – tame prekybos centre yra kelios sporto prekių parduotuvės, o rajono verslo subjektai tokių prekių nesiūlo.

– Dovanų čekius pirkome iš savivaldybės lėšų sportui. Nupirkome ir įteikėme sportininkams  7 dovanų čekius  po 100 eurų. Taip pat įteikėme apdovanojimus geriausiems sportininkams pagal atskiras sporto šakas, perspektyviausiems rajono sportininkams, sporto klubų ir komandų rėmėjams. Prizus taip pat pirkome ne iš vietos verslininkų, o iš UAB „Taurės“. Tam išleidome 1390 eurų, – teigė S. Michailovas.

Apie nenorą bendradarbiauti su vietos verslu pasakojo ir dar viena su „Kelmiškiams.lt“ susisiekusi Kelmės verslininkė (red. – pavardė žinoma). Grožio ir kūno priežiūros paslaugas teikiančios įmonės vadovė sakė nesuprantanti, kodėl vietos verslas yra ignoruojamas ir pinigai iškeliauja kitur.

– Juk beveik kiekvienas rajono verslininkas ar ūkininkas galėtų būti įvairių apdovanojimų steigėjas. Taip būtų, kad ir neženkliai, skatinami mūsų verslininkai. Nenoriu kvestionuoti pačių apdovanojimų, nes sportininkai tikrai verti apdovanojimų ir ne 100 eurų vertės čekių, o didesnių, tačiau organizatoriai ieško paprasčiausių būdų ir apie savo kraštą negalvoja. Kiek kalbėjau su kitais verslininkais, pasijutome netinkami. Gaila, kad mažame mieste negalime garsiai kalbėti, nes tapsime „atstumtaisiais“, – apmaudo neslėpė verslininkė.

„Kelmiškiams.lt“ Saulius Michailovas priminė, kad apie apdovanojimus yra sprendžiama Sporto taryboje, kurioje yra sporto klubų ir visuomeninių organizacijų atstovai bei savivaldybės administracijos, Savivaldybės tarybos ir Sporto centro atstovai. Sporto tarybai vadovauja savivaldybės vicemeras.

Nerijus Šarauskas, „Kelmiškiams.lt“ , asociatyvi Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *