Nuo rinkėjų slepiamame rajono demokratų sąraše – trys ekskomisarai

Kovo mėnesį vyksiantiems Savivaldybių tarybų ir merų rinkimams partijos baigia dėlioti kandidatų sąrašus. Žadėję viešai paskelbti visus savo sąrašo kandidatus ir juos pristatyti visuomenei, prieš metus įkurtos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“  Kelmės skyriaus atstovai paskutiniu metu nutarė sąrašo neviešinti.

– Kol kas nenorime jo skelbti, nesakysiu. Ateis laikas ir paskelbsime, – lakoniškai į klausimą, kodėl nesupažindina visuomenės su kandidatų sąrašu, sakė partijos skyriaus pirmininkė Jolita Koryznienė.

„Kelmiškiams.lt“ turimas „slaptas“ demokratų sąrašas didelės nuostabos tikrai nesukelia, nes didžioji dalis kandidatų į Tarybos narius jau kuris laikas yra aptarinėjami socialiniuose tinkluose, o ir patys demokratų kandidatai prisipažįsta, kad rinkimuose sėkmę bandysiantys su buvusio premjero Sauliaus Skvernelio įkurta politine organizacija.

Partijos skyrius kandidatu į merus delegavo savivaldybės komunalinių paslaugų įmonei vadovaujantį buvusį policijos pareigūną, komisarą Dainių Popovą. Kandidatas į merus taip pat įrašytas antruoju numeriu sąraše į Tarybą. Beje, 2015-aisiais metais D. Popovas sėkmę rinkimuose bandė su socialdemokratais į Šiaulių rajono tarybą, bet nesėkmingai. Pirmoji kandidatų sąraše – partijos skyriaus pirmininkė Jolita Koryznienė, kuriai 2019-aisiais  metais kandidatuoti į Tarybą su TS-LKD sąrašu nepavyko, tuomet ji nebuvo laiku deklaravusi gyvenamosios vietos rajono savivaldybės teritorijoje. 2021-aisiais metais J. Koryznienė nesėkmingai pasirodė išankstiniuose rajono mero rinkimuose su suburtu komitetu. Trečiuoju numeriu demokratų sąraše įrašytas vienoje sūnaus įkurtoje įmonėje dirbantis Jonas Kaminskas. Jo marti – buvusi pedagogė, o dabar gyvūnų priežiūros paslaugas teikianti Ina Kaminskienė taip pat yra tarpe 25 kandidatų į rajono Tarybą.

Giminės ryšiais susaistytų kandidatų yra ir daugiau. Kontraversiškais pasisakymais socialiniuose tinkluose apie elektros energijos kainas, Kelmės ligoninės darbo veiklą ir kitais klausimais pasisakiusi Viktorija Genienė rinkimuose kandidatuoja su vyru Andriumi. Demokratų sąraše rasime ir ūkininkus iš Kalniškių – Ritą ir Darių Ričkus.

Be buvusio policijos komisaro D. Popovo, po demokratų vėliava į rinkimus žengia dar du komisarai – buvęs policijos pareigūnas Ričardas Bracevičius ir šiuo metu advokato praktika užsiimantis, pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos Kelmės rajono policijos vadovas Genadijus Lukminas.

Ketvirtoji demokratų sąraše rinkėjų teismui bus politikos naujokė Indrė Labanauskaitė, o sąrašo penketuką baigs stambių gyvūnų klinikos vadovas iš Stulgių Arūnas Rutkauskas. Sąraše taip pat bus ir Stulgių seniūnaitė Jovita Kadienė.

Su demokratais į tarybą bandys patekti ir seniau rajono konservatorių gretose buvęs istorikas Robertas Mosėjus, keletas smulkių verslininkų ir dar keli visuomeniniame rajono gyvenime mažai žinomi žmonės.

Nerijus Šarauskas, „Kelmiškiams.lt“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *