Kelmės-Šilalės apygardos rinkėjai Seimo narį jau išsirinko

Baigus skaičiuoti vakar vykusių Seimo rinkimų rezultatus, Kelmės-Šilalės rinkimų apygardoje didžiausio rinkėjų palaikymo sulaukė Remigijus Žemaitaitis. Už jį balsavo 8235 rinkėjai. Tokio palaikymo užteko, kad kandidatas į Seimą patektų jau pirmajame ture. Antrasis liko Lietuvos socialdemokratų partijos Kelmės skyriaus pirmininkas Dainius Ivoškis (2690 balsai).

Daugiamandatėje rinkimų apygardoje, kurioje renkama 70 Seimo narių, Kelmės-Šilalės apygardos rinkėjai taip pat daugiausiai balsų atidavė R. Žemaitaičio vadovaujamai politinei partijai „Nemuno Aušra“ (37,54 proc.). Socialdemokratai liko antri (20,65 proc.), o konservatoriai pelnė 10,97 proc. rinkimuose dalyvavusių rinkėjų palaikymą.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenų lentelė

Radviliškio-Tytuvėnų vienmandatė rinkimų apygardoje, kuriai priklauso ir dalis Kelmės rajono teritorijos, antrajame rinkimų ture varžysis dabartinis Seimo narys Antanas Čepononis (18,55 proc.) ir socialdemokratas Saulius Luščikas (20,89 proc.). Šios apygardos rinkėjai daugiamandatėje apygardoje labiausiai palaikė socialdemokratų (26,65 proc.) ir „Nemuno Aušros“ (21,52 proc.) kandidatų sąrašus.

Į Seimą pateko ir ilgametis rajono politikas Kęstutis Bilius. Šiuo metu vicemero pareigas einantis ir politinei partijai „Nemuno Aušra“ atstovaujantis politikas, kaip skelbia VRK, pelnė 9856 pirmumo balsus.

Kelmiškiams.lt, Kelmiškiams.lt archyvo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *