Vienintelė savarankiškai išsikėlusi, nepartinė kandidatė Kelmės-Šilalės apygardoje Vaiva Jankienė

Gimiau Laikšių kaime, Kelmės rajone. Augau trijų vaikų šeimoje. Mano tėvai Genė ir Jonas Grigai buvo šviesūs, išprusę žmonės. Mokyklą baigiau Šaukėnuose. 1990 m. įstojau mokytis felčerio specialybės. Pirmame kurse, būdama 17 metų, pradėjau dirbti Šiaulių ligoninės Priėmimo skyriuje. Ten likau ir po studijų.

1994 m. gavau kvietimą prisijungti prie Lietuvos kariuomenės Vaidoto bataliono karo medikų kolektyvo. Birželio mėnesį pradėjau tarnybą ir tarnavau iki 2011 m. lapkričio mėn. Tarnybos metu mokiausi Puskarininkių mokykloje, dalyvavau misijoje Afganistane, buvau paskirta vyriausiąja karo gydytojo padėjėja Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje. Tarnybos metu netrūko iššūkių, teko ne kartą atlikti medicinines evakuacijas oro transportu, prisiimti atsakomybę už visą padalinį, dirbti apsunkintomis sąlygomis, nuolat mokytis ir tobulėti bei lanksčiai taikytis prie pokyčių. Tarnyba kariuomenėje augino atsakomybės jausmą, mokė lankstumo ir, svarbiausia, išmokė ginti savo kraštą.

Augindama 2 vaikus, sugebėjau ne tik dirbti, bet ir studijuoti vėl. 2005 m. baigiau išlyginamąsias slaugos studijas.

Vėliau pasirinkau galimybę dirbti Norvegijoje laisvai samdoma slaugytoja. Priežastis paprasta – myliu savo profesiją, labai gerai jaučiuosi būdama slaugytoja. Tačiau Lietuvoje slaugytojų atlyginimai buvo, ir vis dar yra, menki. Ypač įvertinus slaugytojams tenkančius krūvius, atsakomybę. Nesirinkau kelio emigruoti, nes turėjau galimybę dirbti kelių savaičių projektų būdu. Taip galėjau net pusę metų per metus būti namuose, rūpintis vaikais ir sunkiai sergančiu tėčiu.

Buvo sudarytos palankios sąlygos dirbti Norvegijoje, gyventi ir rūpintis šeima Lietuvoje. Niekada neatitolau nuo Lietuvos realijų. Patirtis Norvegijoje suformavo tikslą siekti panašios slaugos kokybės Lietuvoje. Aktyviai įsijungiau į diskusijas apie Lietuvos sveikatos sistemos problemas. Ypač domėjausi slaugytojų ir slaugos situacija, problemomis, su kuriomis susiduria ir pacientai, ir medikai. Buvau kviečiama į įvairias darbo grupes (GMP reformos, slaugos paslaugų), Slaugos komitetą, buvau medikų organizacijos valdybos narė. Šalia to aktyviai padėjau slaugytojams patekusiems į sudėtingas situacijas darbe, patyrusiems mobingą.

Prasidėjus plataus masto karui Ukrainoje, nutraukiau kontraktą Norvegijoje ir grįžau į Lietuvą, kad galėčiau išvykti į Ukrainą padėti nuo karo nukentėjusiems. Buvau pakviesta į Sveikatos apsaugos ministerijos organizuotą misiją, kurios metu dirbau ligoninėje į kurią buvo gabenami kariai iš fronto. Vos grįžus iš ten, netrukus išvykau į ką tik deokupuotą Bučą. Nuo tada dalį mano gyvenimo užima savanorystė Ukrainoje. Su medikų komanda vykstame kas 2-3 mėnesius.

Gyvenu Kelmės rajone. Nuolat esu rajono, šalies įvykių sūkuryje. Domiuosi kaip veikia savivalda, valstybė, kokie sprendimai priimami savivaldos, valstybės mastu. Yra tekę ne kartą ginti rajono gyventojų interesus dėl gyventojams nepalankių Kelmės rajono savivaldybės sprendimų. Todėl natūralu, kad noriu veikti, keisti ir imtis atsakomybės.

Spalio 13 d. man reikia Jūsų balso. Kviečiu ateiti balsuoti visus. Kiekvienas iš jūsų lems kas mūsų apygardą atstovaus Seime. Esu vienintelė kandidatė šioje apygardoje neatstovaujanti jokiai partijai ir veikiu savarankiškai, todėl Seime atstovausiu ne partijos, o rinkėjų interesus.

Politinė reklama apmokėta iš kandidatės Vaivos Jankienės PK sąskaitos. Užsakymo Nr. SR-2024/10-1

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *