Politikai ruošiasi dviejų savivaldybės įmonių sujungimui

Spalio 27 d. vyksiančiame Tarybos posėdyje ketinama priimti sprendimą inicijuoti UAB „Kelmės autobusų parkas“ reorganizavimą prijungimo prie UAB Kelmės vietinio ūkio būdu.

Dar daugiau viešųjų paslaugų perduodant vienai savivaldybės valdomai įmonei tikimasi efektyvesnio susisiekimo, komunalinių ir kitų paslaugų teikimo vartotojams ir rajone veikiančioms įmonėms. Anot idėjos iniciatorių, centralizavus tam tikras funkcijas, įdiegus pažangias technologijas, panaudojus sezoniškumo skirtumus, atsirastų prielaidos sąnaudoms mažinti, o tai turėtų įtakos teikiamų paslaugų savikainai ir kainoms.

Pastaraisiais metais UAB „Kelmės autobusų parkas“ vadovybė sulaukdavo priekaištų ne tik iš gyventojų, bet ir valdžios atstovų dėl nepakankamos teikiamų paslaugų ir veiklos valdymo kokybės. Anot reorganizacijos prijungimo būdu iniciatorių,  įmonės turimos priemonės yra nepakankamos norimai teikiamų paslaugų kokybei pasiekti, kompiuterinės programos bei naudojama dalis technikos tiek fiziškai, tiek inovatyvumo prasme pasenusios.

Jei artėjančiame Tarybos posėdyje šis sprendimas bus priimtas, abi savivaldybės įmonės turės parengti reorganizavimo sąlygas, prie UAB Kelmės vietinio ūkio prijungiant uždarąją akcinę bendrovę „Kelmės autobusų parkas“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *