Kandidatų rikiuotė prie valdžios kėdžių

Iki Savivaldos rinkimų likus kiek mažiau nei keturiems mėnesiams, politikai pradeda savo politinių komandų rikiuotę. Kandidatus į merus jau paskelbė ko ne visos rajone aktyvios politinės organizacijos, tačiau siurprizų dar gali būti – ar neatsiras  savarankiškai save išsikeliančių ir svarbiausio posto siekiančių kelmiškių, paaiškės per artimiausią mėnesį.

Visuomenę jau pasiekė žinia, kad mero posto sieks dabartinis savivaldybės vadovas Ildefonsas Petkevičius, kuris neabejotinai sulauks jį palaikančios partijos Laisvė ir teisingumas paramos. Rajono vadovu norėtų tapti ir rajono socialdemokratų partijos lyderis Stasys Jokubauskas bei Žaliųjų partijos rajone lyderė Lina Samulytė. Rajono mere norėtų būti išrinkta ir neseniai konservatoriams pradėjusi vadovauti Asta Zavadskienė. Mero poziciją nori užimti ir du komunalininkai: UAB „Kelmės vietinis ūkis“ direktorių Dainių Popovą deleguoja praėjusią žiemą buvusio premjero S. Skvernelio įkurtos partijos Kelmės rajono skyrius, o UAB „Adminvalda“ direktorių – rajono liberalai. Abiejų kandidatų vadovaujamos įmonės užsimina komunalinių paslaugų gyventojams teikimu. Anksčiau D.Popovas buvo aktyvus rajono socialdemokratų gretose.

Kol kas neaišku, ką rinkėjų pasirinkimui pateiks rajono „valstiečiai“, o „darbiečiai“ kandidato į merus sako neteiksiantys. Pastaraisiais rinkimais šios partijos atstovas Algirdas Sakalauskas didelio rinkėjų palankumo nesulaukė.

Partijos pradeda ir kandidatų į rajono tarybą sąrašų formavimą. Vieni pirmųjų preliminarų sąrašą sudarė socialdemokratai. Šaltinių šioje partijoje duomenimis, rajono socialdemokratai neišsižada senbuvių, tačiau priima ir politikoje nematytus veidus. Didžiausia staigmena tapo neseniai Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjos pareigas palikusios Irenos Janušienės įtraukimas į socialdemokratų kandidatų sąrašo septintą vietą. Neoficialiu socialdemokratų teigimu, anksčiau liberalų partijos nare buvusi I. Janušienė turėtų tapti konkurente Maironių apylinkėse dabar partijos Laisvė ir teisingumas komandai priklausančiam tarybos nariui Albertui Brazui.

Ateinantį sekmadienį sąrašą ketina formuoti ir rajono konservatoriai. Nenorėję būti įvardinti šios partijos sąrašo galimi kandidatai sakė, jog iki šiol nėra aišku, kokią poziciją sąraše užims buvęs rajono konservatorių vedlys Egidijus Ūksas.

Sąrašo gaires dėlioja ir kitos partijos, tačiau konkrečių pavardžių ir skaičių, kiek sąraše bus kandidatų, negali pasakyti. Liberalai turi tik galimą kandidatų penketuką, kuriame ir partijos skyriaus pirmininkės Dalios Viliūnienės pavardė. „Valstiečiai“ įsitikinę, kad pirmiausia reikia pateikti kandidatą į merus, o tik paskui formuoti kandidatų į rajono tarybą sąrašą.

Nerijus Šarauskas, „Kelmiškiams“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *