Kur dėti nupuoštą Kalėdų eglę?

Baigėsi ilgai visų lauktos gražiausiomis vadinamos metų šventės – šv. Kalėdos ir Naujieji metai. Pastaraisiais metais švenčių puošmena – eglutė – puošiama vis anksčiau, tad ir nupuošti jos gyventojai nedelsia: skuba nupuošti eglutes ir laukti kitų metų švenčių. Tačiau skubėjimas kartais gali būti nuostolingas. Pasak Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro atstovės Rasos Gelžinytės, neatsakingas žaliaskarės išmetimas gali užtraukti baudą.

„Labai prašome nemesti eglučių daugiabučio namo kieme, prie atliekų konteinerių ar kitose, tam neskirtose vietose. Už aplinkos teršimą gresia administracinės baudos. Nupuoštas eglutes, jų šakas, gyventojai gali atvežti savo transportu į žaliųjų atliekų kompostavimo aikšteles bei į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles, kuriose priimamos žaliosios atliekos“, – sakė R. Gežinytė.

Kelmės miesto seniūnas Romas Atkočaitis sakė, kad kituose miestuose eglutes surenka komunalininkai ir perduoda šilumos gamintojams kaip biokurą.

„Kalbėjau su aplinkosaugos specialiste, kad ateityje šis klausimas būtų išspręstas. Jeigu žmogus turi galimybę, prašytume eglutę nuvežti į buvusio linų fabriko teritoriją. Tai būtų labai gerai, o jei tokios galimybės nėra, tai bent iki buitinių atliekų surinkimo aikštelių teritorijos. Bet kokiu atveju jos bus surinktos, – kalbėjo seniūnas.

Kelmiškiams.lt, asociatyvi Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *