Etikos komisija dėl mero elgesio kreipiasi į VTEK

Šią savaitę surinkusi Rajono tarybos etikos komisija nusprendė nepradėti tyrimo dėl savivaldybės mero Ildefonso Petkevičiaus veiksmų spalio 24 dienos Kontrolės komiteto posėdyje bei spalio 26 d. vykusiame Rajono tarybos posėdyje, tačiau nutarė kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją su paklausimu.

Pasak Etikos komisijos pirmininko Tautvilo Putvio, komisija nepradėjo tyrimo, tačiau nusprendė kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją su paklausimu, ar savivaldybės meras, turėdamas teisinį ginčą su Savivaldybės kontroliere ir neturėdamas balso teisės, tačiau vedęs posėdį, nesumaišė viešųjų ir privačių interesų bei nepažeidė etikos.

Etikos komisija posėdyje taip pat įvertino Tarybos nario ir merui nesant jo pareigas vykdančio Alberto Brazo veiksmus spalio mėnesio Tarybos posėdyje. Jo metu A. Brazas balsavo už specialiosios komisijos sudarymą tirti Savivaldybės kontrolierės skunde minimas aplinkybes. Rajono tarybos etikos sargai nusprendė nepradėti tyrimo dėl A. Brazo veiksmų, nes politikas nesumaišė viešųjų ir privačių interesų bei nepažeidė etikos, kadangi balsavo už komisijos sudarymą, t. y., sutiko, kad skunde minimos aplinkybės ir veiksmai būtų įvertinti specialiojoje komisijoje.

Kelmiškiams.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *