Svečiai iš Prezidentūros lankėsi Kelmės teismo rūmuose

Pirmadienį Lietuvos Respublikos Prezidentui Gitanui Nausėdai lankantis Kelmėje, Respublikos Prezidento vyriausiasis patarėjas, Teisės grupės vadovas Andrius Kabišaitis ir Respublikos Prezidento patarėjas Simonas Mikšys susitiko su Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmų teisėjais ir darbuotojais. Daugiausia dėmesio buvo skiriama teismų reformai.

„Teismų bendruomenei svarbu, kad teismų konstitucinio partnerio Respublikos Prezidento patarėjai randa galimybę apsilankyti ir mažesniuose teismo rūmuose, susitikti su teismo bendruomene, išklausyti jų nuomonių ir nuotaikų“, – po susitikimo sakė Šiaulių apylinkės teismo pirmininkas Ernestas Šukys.

Per neformalų Teisės grupės patarėjų pokalbį su Kelmės rūmų teisėjais ir darbuotojais aptarti įvairūs teismams aktualūs klausimai: teismų reforma, teisėjų darbo krūviai, naujų teisėjų skyrimas, teismų darbuotojų nekonkurencingi atlyginimai ir dėl to esantis nuolatinis darbuotojų trūkumas, paslaugų regionuose mažinimo politika. Kelmės rūmų teisėjai ir darbuotojai klausė patarėjų, kokie jų laukia pokyčiai? Ar bus teisėjų, norinčių dirbti Kelmės rūmuose?

Dabar Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmuose dirba 3 teisėjai, vieno teisėjo trūksta. Iš viso Šiaulių apylinkės teisme yra 47 teisėjų etatai, šiuo metu trūksta 8 teisėjų.

Kelmiškiams.lt, Šiaulių apylinkės teismo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *