Žemdirbių šventėje – sveikinimai ūkininkams

Baigiantis spaliui surengta tradicinė Kelmės rajono žemdirbių šventė, kurios metu pagerbiami rajono žemdirbiai.

Ūkininkus sveikino Seimo nariai, Kelmės rajono vadovai, svečiai. Šventės metu apdovanoti konkurso „Metų ūkis 2023“ laimėtojai ir dalyviai. Šio konkurso tikslas – skatinti pažangų ūkininkavimą, siekti gamybos efektyvumo, skleisti gerąją ūkių praktiką.

„Metų ūkis 2023“ konkurso nugalėtojais tapo Lina ir Donatas Vaičikauskai iš Vaiguvos seniūnijos. Antroji vieta skirta Raimondai ir Laimonui Šiušėms iš Šaukėnų seniūnijos. Trečioji vieta atiteko Mildai Čekanauskienei ir Edgarui Piniauskui iš Kelmės apylinkių seniūnijos.

Konkurso „Metų ūkis 2023“ I–III vietų laimėtojams padėkas ir apdovanojimus įteikė Kelmės rajono savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius. Kaip skelbiama savivaldybės pranešime spaudai, rajono vadovas taip pat įteikė padėkas Astai ir Vaidotui Giedraičiams, Pakražančio seniūnijos ūkininkams, už sumanų ir pavyzdingą ūkininkavimą bei aktyvų dalyvavimą bendruomenių veikloje; Erikai ir Alvydui Gestautams, Pakražančio seniūnijos ūkininkams, už darbštumą ir atkaklumą siekiant gerų ūkininkavimo rezultatų; Donatui Meškauskui, Kukečių seniūnijos ūkininkui, už darbštumą, nuoširdumą ir sugrįžimą į kaimą tęsti žemdirbystės tradicijų; Allai ir Antanui Lekavičiams, Vaiguvos seniūnijos ūkininkams, už pažangaus ūkio kūrimą, visokeriopą pagalbą ir bendradarbiavimą bendruomenės veikloje.

Šventės dalyvius pasveikino Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktorė Danutė Laivienė ir įteikė padėką Giedrei Valčiukienei, Pakražančio seniūnijos specialistei žemės ūkiui, už nuoširdžią ir profesionalią pagalbą seniūnijos žemdirbiams.

Žemdirbius pasveikino, gražius linkėjimus bei pažadus išsakė ir įteikė padėkas Seimo narys, Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Viktoras Pranckietis ir kiti svečiai.

Kelmės rajono ūkininkų sąjungos pirmininkas Martynas Puidokas padėkojo konkurso „Metų ūkis 2023“ dalyviams ir visiems rajono žemdirbiams už darbštumą, puoselėjamus ūkius ir gražinamą kaimą.

Šventės dalyviams gerą nuotaiką kūrė Pakražančio kultūros centro vokalinis ansamblis „Tercetas” ir dainininkas Gediminas Jokubauskas.

Kelmiškiams.lt, Kristinos Abrutienės nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *