Teismo Kelmės rūmuose darbo netrūksta

Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmuose pernai išnagrinėtos 1 709 civilinės ir 154 baudžiamosios bylos, skelbiama Šiaulių apylinkės teismo pranešime. Teismo Kelmės rūmuose praėjusiais metais nuteisti 128 fiziniai asmenys, išteisinti 2 fiziniai asmenys. Praėjusiais metais Kelmės rūmuose nuteistų nepilnamečių nebuvo.

Dažniausios išnagrinėtos bylos – dėl nusikaltimų žmogaus sveikatai. Tokių bylų Kelmės rūmai išnagrinėjo 61. Nusikaltimai ir baudžiamieji nusižengimai transporto eismo saugumui buvo nagrinėjami 53 baudžiamosiose bylose, kurias visas sudarė nusikaltimai dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto eismo saugumo, ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimų (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 straipsnis). Šių bylų aukštas rodiklis siejamas su baudžiamosios atsakomybės įtvirtinimu už vairavimą transporto priemonių esant apsvaigusiam nuo alkoholio, kai kraujyje nustatyta daugiau negu 1,5 promilės alkoholio.

Aštuoniolika išnagrinėtų baudžiamųjų bylų Kelmės rūmuose sudarė nusikaltimai ir baudžiamieji nusižengimai nuosavybei, turtinėms teisėms ir turtiniams interesams. Daugiausia tai – baudžiamosios bylos dėl vagysčių, sukčiavimų. Kelmės rūmuose praėjusiais metais išnagrinėtos 28 administracinių nusižengimų bylos bei 217 ikiteisminio tyrimo dokumentų.

Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmuose dirba 4 teisėjai.

„Kelmiškiams.lt“ inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *