Rajone daugėja sergančiųjų

Įsivyraujant žiemiškiems ir drėgniems orams, didėja sergančiųjų gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪKVTI)  ir COVID-19 liga (koronaviruso infekcija). Praėjusią savaitę rajone suminis rodiklis (gripo, ŪVKTI ir COVID-19 ligos atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų per savaitę) buvo 507,53. Nors bendras šalies rodiklis yra dvigubai didesnis, tačiau sveikatos priežiūros  įstaigos jau susiduria su išaugusių pacientų skaičiumi.

– Vien pirmadienį išrašėme daugiau nei įprasta nedarbingumo pažymėjimų, dauguma jų – dėl gripo, UVKTI, Covid-19 ligos. Labai daug karščiuojančių, kosinčių suaugusiųjų ir vaikų, – „Kelmiškiams.lt“ sakė šeimos klinikos „Vita Sana“ direktorė Diana Vaitiekūnienė.

Ambulatoriškai besikreipiančių  išaugusį pacientų skaičių pastebi ir Kelmės ligoninės medikai.

– Tokių  pacientų skaičius  išaugęs, palyginus su pirmosiomis lapkričio savaitėmis, kai buvo ambulatoriškai gydyti vos 42 pacientai su ŪVKTI diagnoze, nuo lapkričio vidurio jų turėjome virš 70, tačiau stacionarizuotų  pacientų su gripo, ŪVKTI, Covid-19 ligos  diagnozėmis didesnio nei įprasta skaičiaus nefiksuota, –„Kelmiškiams.lt“ teigė ligoninės direktorė Edita Brazienė.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, praėjusią savaitę rajono pirminės sveikatos priežiūros įstaigose nustatyti 24 susirgimo gripu atvejai, tarp kurių – 6 vaikai iki 17 metų. Taip pat dešimčiai kelmiškių diagnozuota COVID-19 liga, o likusieji susirgo ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis.

Rajono mokyklose taip pat padidėjęs sergamumas, tačiau karantino skelbti neskubama. Pasak Kelmės rajono savivaldybės administracijos  Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjos Justinos Zaleckienės,  Kelmės rajono ugdymo įstaigos  kol kas dirba įprastai.

–  Raseinių rajone kelios mokyklos jau yra uždarytos. Pas mus visada peršalimo ligos atkeliauja pavėluotai,  tačiau kol kas vyksta kontaktinis ugdymas, nors sergančių mokinių ir mokytojų yra kiekvienoje mokykloje, – sakė J. Zaleckienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *