Egzaminų rezultatai: trys pirmieji šimtukai

Trečiadienį Nacionalinei švietimo agentūrai (NŠA) paskelbus pirmuosius valstybinių brandos egzaminų rezultatus, Kelmės rajono abiturientai džiaugiasi gerais rezultatais. Trys abiturientai – Justas Miliauskas ir Neringa Urbelytė iš Kelmės Jono Graičiūno gimnazijos bei Rusnė Alasauskaitė iš Šaukėnų Vlado Pūtvio-Putvinskio gimnazijos gavo 100 balų iš lietuvių kalbos ir literatūros egzamino. Tai – kol kas vieninteliai maksimalūs egzaminų įvertinimai rajone. Rajono abiturientų lietuvių kalbos ir literatūros egzamino balų vidurkis šiemet yra aukštesnis nei šalies abiturientų: rajono – 49,27, Lietuvos – 47,08 balai.

Iš 109 valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą laikiusių abiturientų septyniems jį teks perlaikyti pakartotinėje sesijoje šį penktadienį. Tiesa, perlaikant lietuvių kalbos egzaminą laikomas ne valstybinis, o mokyklinis brandos egzaminas.

Šiemet matematikos egzaminą išlaikė 79 iš 87 laikiusiųjų rajono abiturientų. Didžiausią įvertinimą – 98 balus gavo Tytuvėnų gimnazijos mokinė Erika Petrauskaitė. Nors rajono gimnazijos ir savivaldybė deda dideles pastangas matematikos pasiekimams gerinti, tačiau rajono abiturientų matematikos egzamino balų vidurkis vis dar yra žemesnis nei šalies. Rajono abiturientų matematikos egzamino vidurkis šiemet – 36,57, Lietuvos – 41,49 balai.

Pasak Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus atstovės Aurelijos Mickūnienės, istorijos ir chemijos egzaminus išlaikė visi juos laikę rajono abiturientai.

Trečiadienį NŠA paskelbė lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos, chemijos bei istorijos egzaminų rezultatus. Likusių egzaminų rezultatus ketinama skelbti penktadienį.

Kelmiškiams.lt, Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *