Toliau tęsiasi Kelmės miesto jubiliejui skirti renginiai

Toliau tęsiasi visą savaitę truksiantys Kelmės miesto jubiliejui skirti renginiai. Trečiadienį miesto gyventojus ir svečius į koncertą„Mano miestas“ Laisvės gynėjų aikštėje kvietė Kelmės Algirdo Lipeikos menų mokyklos bendruomenė, o vakar į Atgimimo aikštę ir jos prieigas Kelmės miesto gyventojus kvietė užsukti, pabendrauti, pasivaišinti net 11 Kelmės seniūnijų kiemelių. Kiekvienas kiemelis vaišino lankytojus savo išskirtiniais kulinariniais patiekalais, demonstravo amatininkų, tautodailininkų darbus, dalinosi informaciją apie jų seniūnijose lankytinas vietas. Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktorė Danutė Laivinė įteikė visiems seniūnijų seniūnams padėkas už bendruomenių suvienijimą ir draugystės puoselėjimą.

Kelmės mažajam teatre kelmiškiai žiūrėjo Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro suaugusiųjų dramos teatro „STOP KADRAS“ spektaklį „Nosis su apgamu“, o Kelmės kultūros centro J. Liaudanskio dailės galerijoje pristatyta Kelmės krašto muziejaus surengta fotografijų paroda „20 metų Europos sąjungoje“.

Dienos renginį vainikavo meno mėgėjų kolektyvų koncertinė programa. Dainas ir šokius dovanojo Kelmės kultūros centro mėgėjų meno kolektyvai, Kelmės kultūros centro Pakražančio skyriaus kolektyvai, Tytuvėnų kultūros centro moterų liaudišku šokių grupė „Uliava“, Užvenčio kultūros centro kapela ,,Venta”, Jovitos Žakarienės šokėjų kolektyvai, Justinas Juškevičius su savo mokiniais.

Penktadienio vakaras skirtas Kelmės ir rajono jaunimui. Prie Kelmės sporto centro vyks ,,Kelmė youth 2024″ renginys – bus įteikiami Jaunimo apdovanojimai „Kelmė 2024“, vyks Jaunimo lyderių diskusija. Jauniesiems kelmiškiams koncertuos Rokas Yan, o vakarą linksmai baigs diskoteka su DJ Quantico.

Šeštadienį – pagrindinę ir finalinę visą savaitę vykstančių jubiliejaus renginių dieną – šventė persikels į Kelmės „Draugystės“ parką. Visą dieną vyks įvairios sportinės rungtys ir turnyrai, atvykusiųjų lauks mugės prekeiviai, Kelmės turizmo ir verslo informacijos centras kvies į ekskursijas Kelmės mieste. Popiet kelmiškiai galės stebėti Šakių kultūros centro cirko programą ir šokių flashmob‘ą, senovinių automobilių parodą. Vakarop beveik pusantro tūkstančio įvairių įstaigų ir organizacijų atstovai dalyvaus šventinėje eisenoje nuo Kelmės rajono savivaldybės iki „Draugystės“ parko. Dėl eisenos bus ribojamas eismas centrinėje miesto dalyje.

Eismas bus ribojamas nuo 17:30 iki 20:00 val.

Šventinės eisenos dalyviams atėjus į parką, vyks dainos Kelmei pristatymas, šventinis sveikinimas. Kelmės rajono savivaldybės Garbės ženklo „Už nuopelnus Kelmės rajonui“ apdovanojimo įteikimo ceremonija bei teatralizuoto koncerto programa „Sugrįžimai 540“, kurioje dalyvaus iš Kelmės kilę žinomi Lietuvos atlikėjai ir muzikantai: Monika Marija, Gabrielius Šurna, Živilė Gedvilaitė, Akvilė Staražinskaitė, Rytis Vasiliauskas, Mantas Ralovėcas, Gytis Kaušius, Gediminas Šlefendorfas, Faustas Venckus. Vakare vyks Gabrieliaus Vagelio bei Donato Montvydo koncertai, o savaitę trukusi miesto jubiliejaus šventė baigsis grupės „Ritmas kitaip“ koncertine programa, dronų šou ir fejerverkais.

Kelmiškiams.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *