Ilgapirščiai užsuko į kapines

„Antradienį pamerktų gėlių prie Kelmės kolumbariumo, ketvirtadienį jau nebebuvo“. Taip Kelmiškiams.lt pasakojo tapatybės viešai skelbti nenorintis kelmiškis. Pasak vyro, puokštė gėlių paprasčiausiai buvo ištraukta iš vazos. Liko tik vandens pilna vaza. Panašu, kad taip pasielgti su žiedais galėjo tie, kurie neturi pagarbos nei gyvam, nei mirusiam žmogui.

„Ne finansiniai nuostoliai sukrėtė, o žmonių begėdiškumas. Juk kapinės visais amžiais laikytos šventa vieta. Doras žmogus supranta, kad nuo kapų nieko nevalia namo neštis – net gėlės šakelės. Vagystė, mano manymu, tikras amžinojo poilsio vietos išniekinimas“, – sakė kelmiškis.    

Kelmės miesto kapines prižiūrinti seniūnijos darbuotoja Diana Šapalaitė sakė vagysčių kapinėse pasitaiko retai. „Būna, kad žmonės pasigenda brangesnių žvakidžių, tačiau apie pavogtas gėles ar kitus augalus paskutiniu metu niekas nepranešė. Mes prie kolumbariumo surenkame vienkartines išdegusias žvakes, surenkame ir nuvytusias gėles, tačiau šviežiai pamerktų gėlių tikrai neišmetame“, – Kelmiškiams.lt sakė D. Šapalaitė.

Labai svarbu atminti, kad, jei pastebėjote, kad nuo jūsų artimųjų kapų dingo ką tik padėtos gėlės, tai yra vagystė. Tam tikrais atvejais nepagarbus elgesys kapinėse užtraukia ir baudžiamąją atsakomybę. Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas suardė ar kitaip išniekino kapą arba suniokojo paminklą, arba išniekino kitą viešosios pagarbos vietą, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

„Kažkada tose pačiose Kelmės kapinėse teko matyti vieną kapavietę su vaizdo stebėjimo kamera. Tai tuo metu atrodė šiek tiek keistai, tačiau, neabejoju, kad žmonės to ėmėsi galbūt ir ne sykį nukentėję nuo ilgapirščių“, – portalui sakė nuo vagių kapinėse nukentėjęs kelmiškis.

Kelmiškiams.lt, asociatyvi Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *