Rudens iššūkiai pėstiesiems ir vairuotojams

Rytams tampant vis tamsesniais ir esant blogam matomumui, neapšviestu keliu ar pėsčiųjų perėjomis einančius pėsčiuosius vairuotojai dažniausiai pastebi tik transporto priemonei visai prie jų priartėjus. Kiekvieną rudenį ir žiemą tai tampa opia problema tiek pėstiesiems, tiek vairuotojams.

Pasak Telšių AVPK Kelmės rajono PK Veiklos skyriaus vyresniosios tyrėjos Aušrinės Staševičienės, rudenį ir žiemą dėl lietaus, sniego ir šalčio ilgėja automobilio stabdymo kelias, todėl laiku sustabdyti transporto priemonę tampa  gerokai sunkiau. Policijos pareigūnė atkreipia dėmesį, kad tamsoje ir pėstieji, ir dviratininkai ar paspirtuku važiuojantys asmenys privalo dėvėti jų matomumą gerinančias priemones.

– Per pirmąjį šių metų pusmetį Kelmės rajono keliuose ir gatvėse  nukentėjo 5 pėstieji. Tokią nelaimių statistiką būtų galima gerokai sumažinti, jei eismo dalyviai labiau rūpintųsi savo pačių saugumu. Tamsiame kelyje ar gatvėje yra privalu dėvėti atšvaitą, šviesą atspindinčią liemenę – paprastas priemones, kurios sumažina eismo nelaimės tikimybę ir saugo eismo dalyvių gyvybes, – sako A. Staševičienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *