Savaitgalį Užventyje vyko IV kopūstienės virimo čempionatas

Šeštadienį Užventyje prie upės Ventos vyko ketvirtasis kopūstienės virimo čempionatas, kuriame rungėsi 19 komandų ne tik iš Kelmės, bet ir iš Tauragės, Akmenės, Šilalės, Šiaulių rajonų bei Pamario krašto. Dalyvavo ir ukrainiečių komanda, ji išskirtinai virė ukrainietiškus barščius. Komandos rungėsi šviežių ir raugintų kopūstų kategorijose, išvirė daugiau kaip 500 l sriubos, kurią kaip mat susirinkusieji ir suvalgė.

Čempionatas sukvietė gausų svečių būrį, jame apsilankė ir charizmatiškoji Zita Kelmickaitė.

Kopūstienę vertino ir skaniausią iš visų rinko kompetentinga komisija, vadovaujama Dainiaus Popovo. Komisijos nariai: Užvenčio seniūnas Linas Mačernius, Zita Kelmickaitė, Ona Šaltytė, Kelmės turizmo ir verslo centro direktorė Vilija Virbickė, Povilas Mikalajūnas, Algimantas Vaupšas. Komisijai buvo nelengvas darbas išrinkti skaniausią kopūstienę.

Raugintų kopūstų kategorijoje 1 vietą laimėjo „Šūstri kopūstai“ iš Šilalės (šefas Tadas Sadauskis), 2 vieta atiteko komandai RPK (šefas Egidijus Karpavičius) iš Šiaulių rajono, 3 vieta – komandai „Raktas“ (šefė Vida Raveckienė) iš Tauragės rajono.

Šviežių kopūstų kategorijoje 1 vieta atiteko Šilalės „Adžikai“ (šefė Andželika Šideikienė), 2 vieta – Kolainių daugiafunkciam centrui (šefė Irena Lidikauskienė), 3 vieta – komandai „Mokinukės“ (šefė Fausta Karpenkaitė).

Visus linksmino „Allegreto Band“ iš Vilniaus bei Užvenčio kultūros centro grupė „Truopne muzikonta“. Netrūko įvairių pramogų. Susirinkusiuosius sveikino Kelmės rajono savivaldybės meras Idefonsas Petkevičius.

Nuoširdžiai norime padėkoti visoms komandoms bei jų šefams už jų išradingumą, slaptąsias sudedamąsias dalis bei gardžias kopūstienes, Dainiui Popovui už pagalbą organizuojant renginį, Užvenčio seniūnijai už techninę pagalbą. Šventės nebūtų be rėmėjų: dėkojame generaliniam šventės rėmėjui Algimantui Vaupšui, UAB „Žemaira“, Romos Cvikienės įmonei, Klaudijui ir Indrei Cvikams, „Jusavetai“ ir jos vadovui Sauliui Maziliauskui, prieskonių krautuvėlei ir Dalytei Samuilienei, „Justudijai“, parduotuvei „Selevi“. Tikimės, kad kitais metais mūsų penktasis jubiliejinis čempionatas pasipildys naujomis komandomis! Ačiū, kad buvote drauge, kad Užventis kvepėjo kopūstiene!

Užvenčio kultūros centro informacija ir nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *