Rajono liberalai pasiekė savo. Investicijas kuruos politikos naujokas

Pirmadienio vakarą neatsirado daugiau aiškumo dėl būsimos Tarybos valdančiosios daugumos sudarymo, nes jau ir penktadienį buvo aišku, kad į valdančiąją koaliciją jungiasi dvi Žaliųjų partijos atstovės. Pasak savivaldybės mero, kalbamasi ir su du mandatus turinčiais valstiečiais, nors šios politinės organizacijos skyriaus pirmininkas Juozas Rimkus portalui sakė, jog pozicijos nekeičia ir laikosi dar po rinkimų priimto sprendimo į valdančiąją daugumą nesijungti.

Meras Ildefonsas Petkevičius „Kelmiškiams.lt“ sakė: norisi stabilios daugumos Taryboje, kad būtų galima produktyviai įgyvendinti užsibrėžtus tikslus.

E. Kmitas. VRK nuotr.

„Norisi stabilumo. Toliau dirbame, kalbame su galimais koalicijos partneriais. Tikimės turėti tvirtą daugumą Taryboje“, – sakė meras.

Po praėjusį penktadienį kilusio sąmyšio tarp partijos „Laisvė ir teisingumas“ bei liberalų atstovų, pirmadienį liberalams pavyko užsitikrinti vieno iš keturių valdantiesiems priklausančių komitetų pirmininko poziciją. Investicijų, ūkio ir kaimo reikalų komitetui vadovaus liberalas Evaldas Kmitas, kuris dar mero rinkimų kampanijos debatuose sakė investuotojų ieškosiantis internete. Belieka tikėtis, kad aktyvios politinės patirties neturinčiam politikui pavyks susidoroti su užduotimis daug sričių apimančiame komitete.

Birželio mėnesį rajono liberalų pirmininku greičiausiai tapsiantis E. Kmitas savo pasiektos pergalės koalicijos formavime nekomentuoja.

Savivaldybės meras, panašu, nesitiki iki pirmojo posėdžio pasirašyti koalicijos sutarties, nors dar prieš kelias savaites „Kelmiškiams.lt“ sakė, kad viskas greitai bus aišku.

„Tikiuosi trečiadienį pasirašysime preliminarų koalicijos susitarimą, o sutartį galime sudaryti ir kitą savaitę“, – sakė rajono vadovas.

Naujos kadencijos Tarybos nariai ir meras prisieks šį ketvirtadienį.

„Kelmiškiams.lt“ inf., asociatyvi Pexels.com nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *