Serbentų gatvės remonto gyventojams teks palaukti

Kelmės rajone praėjusiais metais asfalto danga padengta daugiau nei 3,14 kilometro žvyrkelių, dar virš 4,5 km kelių su asfalto danga atnaujinta, nutiesta arba kapitališkai suremontuota apie vieną kilometrą dviračių takų. Pasak Kelmės rajono savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjo Manto Ralio, gatvių asfaltavimui arba atnaujinimui jau nupirkta daugiau nei pusė šių metų rangos darbų iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų.

– Pernai įgyvendinome 11 projektų, dar 10 parengėme šiems metams. Šiemet bus asfaltuojama ir rengiant skaldos dangą Degsnės gatvė Pašilėnuose, rangovai atliks kapitalinį Grimzių gatvės remontą (red. – nuo senojo plento iki gyvenvietės), bus tvarkomos gatvės Vijurkų, Lupikų gyvenvietėse. Kelmės miesto Dvaro kvartale taip pat bus atliekami darbai Pušyno, Parko, Linų gatvėse. Liks nesutvarkyta tik Serbentų gatvė, – praėjusią savaitę per Tarybos posėdį teigė M. Ralys.

Vedėjas sakė, jog praėjusieji metai buvo sudėtingi, nes dėl prasidėjusio karo Ukrainoje pabrango daug išteklių.

– Pagrindinė problema, su kuria susidūrėme, buvo iki karo sudarytų sutarčių vykdymas ir naujų pasirašymas, – sakė vedėjas.

Vasario mėnesį ketinama pristatyti išsamų Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų panaudojimo planą.

„Kelmiškiams.lt“ inf., asociatyvi „Kelmiškiams.lt“ nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *